Kære læser,

Lykke er hip – indre, nærværende lykke virkelig trendy...

I nyhedsbrevet her kan du læse om
- Lykke som trend
- Omtale af Kurset ’Får du det bedste ud af dig selv – og livet?' 
- Hvordan skaber vi mere lykke?
- Hvad er livet – egentligt? En anekdote
- Anbefaling af Sarah Zobel Kølpins bog ’Lev dig lykkelig’

Nyhedsbrevet blev (lidt) længere end jeg havde regnet med. Pludselig var der så meget at dele. Læs det som du lyster – nu og her – i små bidder – print det ud, lav en papirflyver og sigt mod stjernerne…

   

Lykke som trend

Lykke har fået ny status - er ikke længere forbeholdt ‘de enfoldige og naive’ – nu må selv en hardcore akademiker smile saligt… For mig, der siden barnsben stædigt har insisteret på lykken og villet livet som en magisk og eventyrlig gave, er det yderst  bekræftende med den øgede opmærksom- og bevidsthed omkring begreber som lykke og glæde.

At smarte livsstil magasiner tilbyder ’10 strategier til lykke’, at videnskaben i stigende grad anerkender glæde og åndelighed som helbredende og effektfuld er bestemt positivt og kan ses som et paradigmeskift – et skridt på vej mod det ‘hele menneske’. Jeg ved af erfaring, at evnen til at føle, skabe og opleve lykke kan trænes og  forbedres. At der findes rigtig mange gode metoder og kundskaber til at højne lykken i livet.

- Hvorfor så denne antydning af forbehold i min indledning?

Fordi : Det er så larmende vigtigt (for mig),  at lykke ikke bliver endnu et punkt på ’to do listen’ – et ambitiøst og stressende projekt– et smart show off – eller et udadrettet succes parameter.

- Lykken er vel nærmest det modsatte?

Vi skal ikke jage lykken. Den lever og ånder i os alle. Hele tiden. Også når vi oplever modgang eller sorg. Lykken er som kærlighed. En del af vores iboende natur. Naturligvis kan vi alle have brug for et skub, inspiration eller konkret hjælp for at genfinde vores tro og styrke. Det kan være i form af coaching, meditation, et kursus, en berigende samtale eller nogle timer i eget selskab.

For mig handler lykke om nærvær. Om åbenhed, tillid og taknemmelighed. Det øver jeg mig i dagligt. Dyb glæde og passion oplever jeg i relationer, bevægelse, når jeg henter inspiration og viden. Det prøver jeg at berige mit liv med… hele tiden.

- Hvad handler lykke om for dig?  Giv dig selv (lidt) af det dagligt…
 

Kursus: Får du det bedste ud af dig selv – og livet?

Jeg bliver ofte spurgt, hvor jeg selv henter min vedvarende optimisme, tillid og livsglæde fra. Meget ligger i min indstilling til livet. På 'gode dage' er jeg passioneret forelsket i livet og ja lidt i alle menneskene omkring mig. Jeg føler mig rig på oplevelser og relationer og har en dyb tillid til livet. Jeg inddrager mange forskellige ‘redskaber’ til at bibeholde denne indstilling, og til at skabe og håndtere mit liv. Lige fra tung teori til fortryllende magi.

På kurset ‘Får du det bedste ud af dig selv- og livet?' har jeg samlet erfaringer, viden og inspiration fra de bedste personer, bøger og himmelstrøg. Kurset handler om at finde netop de redskaber, tanker og relationer, der bringer os mest mulig power, passion og personlighed. Glæde, overskud og integritet.

Det har været meget berigende at planlægge kurset og jeg ser frem til at holde det henholdsvis d. 24 maj og d. 18 juni. 

Der er fortsat ledige pladser d. 18 juni - Læs mere om kurset i den specifikke mail, der følger.
 

HVORDAN skaber vi mere lykke

At dele og vise glæde

Tusind tak for de mange positive tilbagemeldinger på mit nyhedsbrev. De  dejlige mails gjorde mig glad, energifyldt og motiveret og mindede mig om hvor vigtigt det er at DELE komplimenter... Hvor ofte tænker vi ikke  ’Whauu hvor ser hun dejlig ud i den kjole’ – ’Sikke en god og inspirerende artikel’ eller  ’Hvor er livet fantastisk’ – men vi glemmer at åbne munden og  sige komplimenten højt – direkte til personen eller til kilden.

Udtryk komplimenten – del din beundring, glæde og taknemmelighed. Det kan være via ord, en rosende mail, et håndskrevet brev, en værdsættende ’bøn’.

Alle bliver glade for oprigtige og personlige komplimenter. Hold dig ikke tilbage for ’kändis effekten’ – OGSÅ kendte folk nyder velment og ærlig ros. Sindet folder sig ud - vi får energi og mod til nye tiltag. Som en blomst der sættes ud i sollyset!

At udtrykke komplimenter er også godt for ’giveren’. Det får os nemlig til at fokuserer på det positive, og så er vi  fremme ved emnet ’HVORDAN skaber vi mere lykke’.

Selv om jeg netop understreger, at vi ikke skal jage  eller ’to do’ lykken, kan vi selv gøre en masse for at skabe bedre muligheder for at opleve og mærke lykke. En af dem er at give lykken større opmærksomhed. Værdsætte og dele den glæde, lykke og skønhed vi allerede modtager eller giver i dagligdagen. Stort som mindre.  – En kærlig berøring, et veldækket bord, en smuk solnedgang, en interessant arbejdsopgave, et ægte venskab... 

Øvelse:
* Hvor mange gange  har du mulighed for at dele en oprigtig kompliment? Gør det gerne...
* I hvor mange situationer er der er grund til taknemmelighed og glæde? Kig efter dem – De findes overalt – Giv dem opmærksomhed – de smitter og åbner sindet. For lykken.

 

Hvad er  livet egentligt?

Forleden da jeg havde min faste ’ugens gyldne time til mig selv’  cyklede jeg ned til stranden – lagde mig på sandet og lod sanserne svæve... Pludselig fangede en samtale mine åbne ører. En pige på ca. fem år spurgte sin mor:
-
Moar HVAD er livet egentligt?

Der var stille en rum tid, hvorefter moderen svarede: ’Livet... jo det starter med at du bliver født - så kommer du i vuggestue og...’

Her afbrød pigen ivrigt sin mor  ’Nååååee  så VED jeg det godt.. SÅ kommer jeg  i børnehave og så i skole og så kommer jeg på arbejde og så, så bliver jeg gammel og til sidst så dør jeg ... ikk?’ Moren lidt eftertænksomt... ’Jo det er faktisk rigtigt - Det er livet... ’


Jeg lå helt stille og gennemgik samtalen... Er det sådan vi definerer og tænker livet...? Sådan vores børn oplever det? Jeg fik en voldsom lyst til at blande mig – og  supplere:
Livet er magiske øjeblikke, det grønne græs , solen mod din hud, smagen af jordbær, regnbuer, duften af syrener, fødselsdage, forelskelse, fødsler, rejser til fremmede steder, ukendte horisonter, venskaber, latter... Men jeg blev liggende .... Var bange for at virke anmassende eller bedrevidende.

Da jeg kom hjem fortrød jeg faktisk. Ofte, når jeg selv er blevet stillet store og dybt essentielle spørgsmål– og haft vanskeligt ved at svare - har jeg modtaget input og inspiration fra andre – Og jo til tider har jeg også følt mig overrulet, utilstrækkelig og opfattet de supplerende bemærkninger som kritik. Og naturligvis  skal  vi udvise situationsfornemmelse og respektere privatsfæren. Alligevel kom jeg  frem til, at vi skal turde blande os – engagere os i andre – dele ud . Også selv om vi risikerer at blive afvist eller opfattet som anmassende. Og omvendt - vi skal turde modtage input og inspiration fra andre ... Vi behøver ikke vide ALT selv vel?

Lad os få mere glæde, nærvær og LIV ind i fortællingen om livet... og i livet selv!

Øvelser:
* Hvordan ville du besvare pigens spørgsmål ’ Hvad er livet egentligt?’
* I hvilke situationer har du mulighed for at bidrage positivt?

 

Lev dig lykkelig

Lige pt. vender jeg sidste blad i Sarah Zobel Kølpins inspirerende bog ’Lev dig lykkelig’. Om positiv psykologi. Den kan varmt anbefales - Velskrevet, vedkommende og fyldt med gode input og øvelser omkring lykke og bevidsthed.
‘Tanken er, at vi alle har mulighed for at hæve vores generelle lykkeniveau’, som der står på bagsiden af bogen.

Og det kan vi jo passende begynde på lige NU. Send meget gerne inspirerende og anvendelige forslag eller oplevelser til mig på
dorthe@kreativcoach.dk 

   

Alt det bedste til vi ses igen

Kærlig hilsen Dorthe,