Kære Nyhedsbrevslæsere - velkommen til!

Nyhedsbrevet  her dækker både mit site omkring kreativ coaching  og mit site om customizing. Det kan derfor indeholde oplysninger, der ikke  umiddelbart skønnes relevante. Spring dem gladeligt over eller brug dem som mulighed for at bryde vanen og 'snuse til noget nyt'. Ofte kommer ideer og input fra en helt anden kant, end vi forventer...
Emnet denne gang er inspiration og fornyelse

   

Forleden dag da jeg hentede min søn Louis i børnehaven, sad han på en stor gynge sammen med fem andre børn. De gyngede højt op i luften og jeg spurgte: "Hvor gynger I hen?". "Til månen", svarede én. "Op til Gud", svarede den næste. "Ud på eventyr", afbrød Louis. "Hvor lyder det skønt, må jeg komme med?" spurgte jeg. "Neeeej", råbte børnene samstemmende. "Øv, hvorfor ikke?". "Fordi du er voksen og de er alt for kedelige", skrålede flokken..

Fair nok eller hvad? Er vi voksne for kedelige - har glemt evnen til at fantasere? Nej, selvfølgelig har voksne også evnen til at ’tage på eventyr og udfolde vores fantasi’. Ofte er denne evne bare druknet i praktiske gøremål og ’to do lister’ – i målsætninger og kontrollerede planer. Vi overhører fantasien og kreativitetens stemme. Men den er der – venter bare på at vi åbner for slusen og lader os forføre og inspirere. Selv om jeg nærmest dagligt beskæftiger mig med kreativitet, ideer og nye input qua mit arbejde, glemmer også jeg i perioder at nære og udfolde min egen kreativitet. Og det kan jeg mærke. Liver bliver mere ensformigt, præget af rutine og forudsigelighed. Heldigvis kan inspiration og fornyelse komme alle steder fra. Og ofte er det meget lidt der skal til for at gentænde gnisten og mærke passionen.


Her kommer et par forslag til inspiration og fornyelse
 

Ord : Jeg er vild med ord og bøger. Tillad dig at læse anarkistisk. Måske er blot en enkelt sætning nok til at sætte skub i tanker og associationer. Forleden skimmede jeg en bog og faldt over sætningen ’Du må gøre dig tilgængelig for livet.’ Godt udtryk, tænkte jeg. Vi må netop være tilgængelige. Åbne og synlige, så livets magi kan finde vej til os. Sætningen gav masser af inspiration til mit kommende kursus ’Får du det bedste ud af dig

selv – og livet? Og til min hverdag. – Er jeg åben og tilgængelig for livets puls? Et yderst relevant spørgsmål at stille – især hvis man oplever livet som lidt trumme rum... Hvordan kan du gøre dig mere tilgængelig?
   

Tøj: Modemagasiner sælger skønne – men ofte fotoshoppede ;-) drømme-  så vi skal ikke sammenligne os med modellerne i de glitrede blade, men vi kan fint lade os inspirere. Lige nu vælter det ind med forårsinspiration og smukke nye varer. Blomsterprint, sarte pasteller, strik, gladiatorsandaler og skønne kjoler... Åben dit klædeskab og gå på jagt. Måske kan et nyt bælte lavet af silkebånd, dekoreret med en japansk kirsebærblomst sætte vinterkjolen i moderne forårshumør.

Et par knæstrømper i aquablå eller koral brugt uden på dine strømpebukser være det nye og trendy indslag i garderoben. Masser af små stofbetrukne knapper syet i udskæringer, på strømper eller på en lomme gøre forrige sæsons trøjer og bukser forårshippe. Slip fantasien løs og skab ’nyt tøj’ af de gamle klæder. Find flere ideer i min bog ’Bogen om customizing – forny din stil.’
   

Bryd vanen : Kør en ny vej på arbejde – læg mærke til omgivelserne. Hvad passerer du undervejs? Vi påvirkes i høj grad af vores omgivelser. Vælg en vej der løfter dit sind og styrker dit indre. Skift pladser ved middagsbordet – en ny udsigt skærper sanserne. Lyt til anden slags musik end du plejer, drik the i stedet for kaffe, sig ja  i stedet for nej... Er dine valg bevidste og givende eller kører du livet på ren automatpilot? Få glæde og oplevelser ud af  dine rutiner. Vær nærværende. Til stede. Start i det små.

Blot en lille forandring kan tilføre nyt liv og vække din opmærksomhed.
   

Forkælelse: Køb eller pluk en skøn buket forårsblomster. Kast dig ud i nye kombinationer. Husk også en buket til badeværelset, i entreen eller ved dit skrivebord. Friske blomster får hele huset til at stråle. Forær dig selv en (lille) gave. Køb noget ekstravagant. Lige en tand bedre end du plejer. Det kan være en særlig lækker hårbalsam, en luksus the eller et smukt stykke håndsæbe. Bed om at få det pakket ind, selv om det er til dig selv.

   

Naturen: Forår -  forår - forår er som forelskelse. Alt sitrer, skælver, er på vej. Jeg elsker foråret. Verden åbnes. Tag dig tid til en anemonetur, en picnic i skovbrynet, en cykeltur ved vandet. Foråret dufter og naturen gør os godt. At røre sig fysisk er berigende for både krop og sjæl. Nye tanker opstår. Inviter vennerne på gåtur i stedet for altid at samles omkring bordets glæder. Der sker noget, når vi bevæger os. Ordene får frit spil og tankerne højt til himlen. Træk drømmene med ind i stuen og gør noget uventet – sammen.

   

Tillid: Uanset om jeg holder workshops, foredrag eller har private klienter bliver jeg igen og igen bekræftet i, at det vi virkelig har brug for, for at mærke glæden boble, handle på vores drømme og leve det liv, vi virkelig ønsker, er (øget) selvværd, mod og tillid – til livet, os selv og vores omgivelser.
Boost det hos dig selv og andre i alle de situationer, hvor det er muligt.

   

Rigtig inspirerende forår til vi ses igen.

Kærlig hilsen Dorthe,
                              

   

Her kommer en lille appetizer på nye kurser - skriv gerne for yderligere informationer - flere eksakte data følger med næste nyhedsbrev.

   

Får du det bedste ud af dig selv og livet?

Udlev din passion, power og personlighed. Alle personer er unikke – og har ganske særlige kvaliteter. Ved du hvordan du finder og bruger netop dine specielle talenter? Hvordan øger du dit selvværd og fejrer livsglæden?

Mange af os er ikke bevidste om de forskellige brikker i vores personlighed og bruger slet ikke de muligheder vores udstråling og personlighed indeholder. Tag bare din måde at klæde dig på. Underbygger og fremhæver tøjet dine fortrin? Matcher din påklædning den du virkelig er?

Din historie og overbevisninger er en anden afgørende brik.
Spiller du hovedrollen i dit liv? Gavner dine tanker dine mål og drømme? Henter du mod, glæde og tillid i din livsholdning?

På kurset gennemgår vi de forskellige brikker i dit personlige ’puslespil’ og finder netop dine styrker og fortrin.
Du lærer,  hvad der forhindrer eller begrænser dig og din livsenergi- og hvordan du kan ændre dette. Kurset er for dig, der vil have redskaber og ideer til at udleve din styrke og essens. For dig, der ønsker at agere med passion og autencitet. Kort sagt for dig, der vil have det bedste ud af dig selv – og livet!

Torsdag d. 8 maj eller lørdag d. 24 maj kl. 10 – 17  max. 10 personer
Sted: centralt i København.
Pris: 1.395 kr. inkl. materialer, forfriskninger og let frokost.
Tilmelding : dorthe@kreativcoach.dk 

 

Lev med passion

Pernille Melsted (www.pernillemelsted.com) og jeg gentager succesen ’Lev med passion’. Denne gang som et berigende heldagskursus, hvor der bliver rig mulighed for både at finde, mærke og bruge passionen. Kurset afvikles til september i København. Reserver plads allerede nu på dorthe@kreativcoach.dk
 


Workshop / foredrag om Customizing

Saml en gruppe veninder og kollegaer til en idérig workshop – eller book et inspirerende foredrag om Customizing.

Har du lyst til fornyelse i garderoben og input til din personlige stil er denne workshop eller foredrag noget for dig. Via oplæg, illustrative fotografier og konkrete styles får du ideer til at opgradere din nuværende garderobe. Du lærer hvordan du forvandler gamle klæder til trendy nye, fejlkøb til yndlingstøj og hverdagstøj til fest. Ved at slippe fantasien og kreativiteten fri, kan du skabe ’nyt tøj af det du har’. Tøj, der er unikt og fremhæver netop din personlighed. På workshoppen kan du medbringe tøj, der skal friskes op eller fejlkøb, der skal forandres og få konkrete ideer til fornyelser. Customizing er bevidst og moderigtigt genbrug – der tilgodeser både miljø, kreativitet og personlig udstråling.

Yderligere information om priser kontakt mig på tel. 30208129  el. send en mail dorthe@kreativcoach.dk

Jeg udfører fortsat privat coaching og customizing og holder foredrag om bl.a. motivation, begejstring og kreativitet. Det kan du læse mere om på www.kreativcoach.dk / www.customizing.dk

   

Klik her, hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet